Inlägg/fotbäddar

Vi erbjuder individuellt anpassade inlägg/fotbäddar från Formthotics. Inläggen värms upp, formas och anpassas tredimensionellt efter din fot direkt på mottagningen efter att vi har gjort en grundlig undersökning av dina fötter och din hållning.

Varför behövs inlägg?

Man kan kanske tycka att mänskligheten har funnits i tusentals år och historiskt inte behövt inlägg, varför nu? Människans fot är inte riktigt designad att gå på hårda jämna underlag som asfalt och betong. Genom historien har vi mestadels gått på ojämna underlag med varierande hårdhet och vår fot är designad efter det. Det är också så att dagens skor är masstillverkade och inte individanpassade alls till våra fötter. Tyvärr förändras också våra fötters status med åren och livet. Vi får skador, får ökad eller minskad rörlighet i fotens olika leder, artros, nedsatt cirkulation mm. Eftersom vi går och står på foten är benens och ryggens leder beroende av fotens ställning. Justerar man inte felaktigheter nere i foten kan det resultera i besvär längre upp i rörelse kedjan; knäbesvär, höftbesvär, ryggbesvär och nackbesvär.

Unik uppbyggnad.

Inläggen är tillverkade av olika polyetylenskum som dels ger stöd för foten men också är bekvämt och stötupptagande. Dom värms upp och formas efter Dina fötter så att dom blir helt anpassade till Din fot. Det gör att hela fotsulan får kontakt med underlaget och blir stimulerad i varje steg. Återkopplingen i nervsystemet blir då större och foten har möjlighet att fungera bättre i skon.

Anpassade till olika användning.

Formthotics har tagit fram olika inlägg för olika användning. Standardinläggen ger bra stadga och uppbyggnad samtidigt som dom är bekväma. Det finns sedan inlägg med extra stötdämpning, inägg anpassade till "finskor", inlägg till fotbollsskor, cykelskor mm.

Utprovning.

När du kommer till oss för att få ett par inlägg gör vi en rörelseanalys och en undersökning av din fot, för att kunna anpassa inläggen till dina fötter och hjälpa dig med dina problem. Ofta behöver man också hjälp med träningsprogram kombinerat med inläggen för att komma åt sina problem. Detta gör vi också. Vi väljer sedan ut lämplig typ av inlägg och formar sedan det till din fot direkt på mottagningen. Du får prova dom direkt och får med dig inläggen hem med en gång. Skulle dom behöva justeras, kan man göra det upprepade gånger.

Kostnad.

Fysioterapibesöket kostar som vanligt 200 kr för undersökning och behandling. Inläggen/fotbäddarna kostar 900 kr inkl moms.